Ringorm salva-behandling

– Jämförelse av behandlingar mot ringorm –

Daktacort
Daktacort/Daktarin

Terbinafin hexal
Terbinafin Hexal
Tillverkare: Johnson & Johnson Sandoz
Aktiv ingrediens: Miconazolnitrat Terbinafin
Effekt/styrka: [rating=4] [rating=5]
Passar känslig hud: [rating=4] [rating=5]
Passar barn: [rating=4] [rating=2]
Mot större ringormsutslag: [rating=4] [rating=5]
Mot mindre ringormsutslag: [rating=4] [rating=5]
Märkbar effekt inom: 1-3dgr 1-3dgr
Behandlingstid: 1-2v. 1-2v.
Formulering: Salva Tablett
Behandlingar/dag: 1-2appl/dag 1 tab/dag
Pris: *)569kr *)706kr
Storlek/förpackning: 30g. 14tab.

*) Priset inkluderar läkarundersökning online.

Daktarin (kallas även DaKtacort) mot ringorm
Daktarin är en medcin som appliceras i form av salva. Fördelen är att man på kort tid kan få god effekt på det lokala ringormsutslaget som behandlas. Ofta får man märkbar förbättring inom 1-3 dagar och medicinen är lätt att applicera. Ungefärlig behandlingstid för att bli helt frisk varierar mellan 1 till 2 veckor, allt beroende på din respons och utslagens omfattning. Salvan appliceras cirka 1-2 ggr per dag. Om det är första gången du provar topikala salvor mot hudsvamp bör du dock prova på ett litet område för att se om du råkar ut för någon allergisk eller överkänslig reaktion.

Terbinafin
Terbinafin är ett receptbelagt läkemedel mot vissa typer av svampinfektioner som tex Ringorm. Läkemedlet sätts in då när oral behandling anses lämplig på grund av infektionens lokalisering, svårighetsgrad och utbredning. Tex kan det vara lämpligt då resultat med enklare medel mot ringorm uteblivit och infektionen växer och blir värre. Andra fall när det kan bli aktuellt med oral Terbinafin är när utslagen sitter i hårbotten, örongångar eller runt ögonen. Dessa områden lämpar sig inte att behandla topikalt med krämer och vätska. Vid användande av Tebinafin är utläkningsgraden mycket hög samt kliniskt bevisad. Det är viktigt att notera att Terbinafin Hexal belastar levern och kan ge biverkningar som tex huvudvärk, illamående m.m. Det är därför angeläget att du vet hur läkemedelet ska intas och får din information om detta via en läkare. På länk ovan kan du beställa Terbinafin via en online läkare och göra din läkarkonsultation online.

Ringorm.com rekommenderar:
Daktarin är ett bra val av flera orsaker. Det är milt mot huden och du behandlar enbart det smittade hudområdet. Det är en lämplig behandling för mindre ringormsutslag och för personer som behöver behandlas återkommande, tex kampsportutövare som brottare. Terbinafin Hexal är ett starkt svampdödande medel innehållande terbinafin. Denna behandling skrivs ut av läkare för ringorm i svårbehandlade och utbredda fall av där det anses väga upp riskerna med biverkningar mot fördelarna att bli kvitt hudinfektionen.
Tävlar du i brottning eller annan kampsport kan det krävas läkarintyg för att få delta i tävling med ringormsutslag. I detta intyg ska det framgå att ringormen är behandlad i sju dagar med tex dactacort eller annan salva mot ringorm. Hos Kry kan du via ett enkelt läkarbesök i mobilen ha ditt läkarintyg inom en timme, och det är helt gratis för barn under 20 år.

Jlinjex1

Har du ringorm? Beroende på ditt immunförsvar och hur lång tid varit infekterad ser dina problem olika ut. Generellt brukar man inte utveckla särskilt många utslag, med dessa kan förvärras. Måttlig klåda är normalt och att huden på själva ringen fjällar och blir röd och upphöjd. Har du lätta problem kan du prova att behandla med en mild salva (tex Daktarin) på infekterat område. Blir dina problem värre och ökar i omfattning bör du gå till en läkare för att få starkare mediciner utskrivna (tex Terbinafin). Tänk på att ringorm är smittsamt för personer som umgås med dig, t.e.x kan smitta spridas via sängkläder.

Svårighetsgrad på ringorminfektion (ovetenskaplig)

svår ringorm ögon
Infektionsgrad: 7/10

lite ringorm
Infektionsgrad: 2/10

svår ringorm
Infektionsgrad: 8/10

ringorm3
Infektionsgrad: 4/10